Skip to content

Declaraties

Zorgverzekeraar

In principe proberen wij ieder jaar een contact af te sluiten met alle verzekeraars. De informatie daarover kunt u hier teruglezen.

In het geval dat wij wel een contract met de verzekeraar hebben, en u heeft een aanvullende verzekering bij de desbetreffende verzekeraar, dan declareren wij de facturen voor onze zorgverlening rechtstreeks bij de verzekeraar.

Factureren aan u

Er zijn ook situaties waarbij wij de declaraties niet bij de zorgverzekeraar kunnen doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het feit dat wij GEEN contract hebben met de desbetreffende zorgverzekeraar of dat uw aanvullende verzekering niet dekkend genoeg is voor onze fysiotherapeutische dienstverlening.

Bij dergelijke situaties ontvangt u een rekening van INFOMEDICS. Wij hebben een samenwerking met dit bedrijf dat onze financiële administratie verzorgt bij facturering.

Let op! Wij kunnen niet zien hoeveel behandelingen u elders heeft gehad! Daardoor kan het zijn dat u eerder een rekening van ons krijgt dan dat u er op had gerekend (omdat uw vergoeding bij de zorgverzekeraar de limiet heeft bereikt). In dat geval zijn wij zeker bereid om met u erbij de situatie duidelijk te krijgen en u te informeren.

Eigen risico en fysiotherapie

Bij sommige chronische indicaties zoals revalidatie bij een nieuwe heup of een nieuwe knie, komt de vergoeding uit de basisverzekering. In dat geval wordt eerst uw eigen risico aangesproken. U kunt altijd uw verzekeraar naar de informatie vragen, maar wij zijn uiteraard bereid om u te informeren over de zorg uit de basisverzekering.

Let op! Bij de meeste chronische indicaties (bijvoorbeeld revalidatie bij een nieuwe heup) hoort de vergoeding aanvankelijk voor 20 keer uit de aanvullende verzekering te worden vergoed. Vanaf de 21 ste sessie komt de vergoeding uit de basisverzekering.


Soepel bewegen is optimaal leven!

Onze collega’s zetten zich in om u zo optimaal mogelijk
te laten revalideren!