Skip to content

Werkwijze

Ondanks het feit dat onze praktijk één van de oudste praktijken van Leeuwarden is, hebben wij een zeer modern en vooruitstrevende instelling.

Specialisaties

Onze collega’s hebben allemaal een bepaalde specialisatie in fysiotherapie. De informatie daarvan kunt u hier terugvinden. Bij de aanmelding wordt door de collega’s van de administratie bepaald welke collega u het beste kan begeleiden en wordt er vervolgens een afspraak gemaakt bij de desbetreffende collega.

Missie en visie

Bij de intake maken onze collega’s op basis van hun bevindingen een fysiotherapeutisch behandelplan. In sommige situaties kan het voorkomen dat de collega’s op basis van de intake en het onderzoek van mening zijn dat fysiotherapie voor u niet de juiste interventie gaat zijn. In dat geval wordt er contact gezocht met de verwijzer en/of uw huisarts en wordt er een plan gemaakt om u zo effectief en efficiënt mogelijk te kunnen begeleiden met uw gezondheidsprobleem. Deze werkwijze sluit precies aan bij onze visie van kwaliteit, namelijk dat de kwaliteit niet steeds roepen is van wat wij kunnen (commerciële doelstelling), maar erkennen van onze grenzen en beperkingen.

Door deze werkwijze hopen wij u op de meest doelmatige wijze (specifiek in tijd, intensiteit, acceptatie en veilig) te kunnen begeleiden met onze specialistische fysiotherapeutische zorgverlening.

Samenwerking

In het kader van doelmatige zorg, werken wij naast de verwijzers ook met gespecialiseerde collega fysiotherapeuten. Denk hierbij aan neuromusculaire metingen in de revalidatie van voorste kruisband. Op de homepage van onze site kunt u zien met welke instellingen wij een samenwerking aangaan.

Verdere samenwerkingen:

L.A.C. Frisia 1883: sinds 2006 zijn wij als medische staf betrokken bij de club. In het kader daarvan hebben wij bijvoorbeeld een sportspreekuur voor de leden van de club opgericht. Daarnaast maken wij gebruik van de voetbalvelden om de revalidatie van onze patiënten zo functioneel mogelijk te kunnen vormgeven.

Kyoku Gym: in het kader van re-conditionering maken wij gebruik van expertise van de trainers bij Kyoku Gym. Sinds 2019 hebben wij de samenwerking gestart. Bij Kyoku Gym werken zeer ervaren trainers en coaches. Hun visie van de training, aanbieden van piekbelasting en conditionering van mensen sluit volledig aan bij onze visie. Door onze samenwerking bieden wij de mensen die bij ons uitgerevalideerd zijn extra mogelijkheid om door middel van (kick)boksen verder aan hun conditie en kracht te werken.


Onze specialisten proberen om de meest doelmatige zorg (specifiek in tijd, intensiteit, acceptatie en veilig) te leveren!