Algemene fysiotherapie

De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen.

In Nederland werken ongeveer 20.000 fysiotherapeuten in zelfstandige praktijken, gezondheidscentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen en – steeds vaker – op de bedrijfsvloer. Samen met de algemeen fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven. Bij de fysiotherapeut wordt u individueel of in een groep behandeld. 

Bij het opstellen van een behandelplan kijkt de fysiotherapeut samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Ook daarvoor kunt u terecht bij de fysiotherapeut.

Specialisaties in fysiotherapie

Fysiotherapeuten kunnen zich specialiseren. Zo zijn er onder andere:

  • manueel fysiotherapeuten
  • kinderfysiotherapeuten
  • sportfysiotherapeuten
  • fysiotherapeuten voor ouderen (geriatriefysiotherapeuten)
  • bekkenfysiotherapeuten
  • en arbeidsfysiotherapeuten

Daarnaast zijn er fysiotherapeuten die zich hebben toegelegd op psychosomatische klachten zoals vermoeidheid of benauwdheid, op vochtophopingen/lymfologie, hart- en vaatziekten en klachten rond het kaakgewricht.

Maak een afspraak

Soepel bewegen is optimaal leven

Onze fysiotherapeuten maken het mogelijk dat iedereen binnen zijn eigen vermogen zo optimaal mogelijk kan bewegen.

Ons team